Nem vitás, hogy a rendszeres méz fogyasztás hatékony immunerősítő táplálék. Közel 15.000 éve ismerjük, kezdetben csak eleségként tekintettek rá, majd felfedezték jótékony hatásait.

Gondoltad volna, hogy a mézben száznál is több aromaanyag, 28 féle aminosav, 12 féle ásványi anyag, 10 féle szénhidrát, 8 féle vitamin, valamint enzimek, baktériumölő anyagok találhatók?

Mire ügyelj, rendszeres mézfogyasztáskor?

E

Amellett, hogy a fent említett értékes összetevőkből áll nem szabad elfelejteni, hogy 80%-ban glükózból (szőlőcukor) és 20% fruktózból (gyümölcscukor) áll. Mértékkel fogyasztva – napi 2-3 evőkanál – hasznos segítőd lehet az immunrendszered megfelelő működéséhez.

E

Valamint gyermekeknek 1 éves kor alatt nem adható méz.

E

Forró italba ne tedd bele közvetlen, mert a méz értékes enzimjei 40 C fok fölött elbomlanak, csakúgy mint a C-vitamin.

Rakiás méhészet termelői méz rendelés online Pomáz és környéke

5 érv a rendszeres és kiegyensúlyozott mézfogyasztás mellett:

01

Támogatja az immunrendszert

A méz támogat az általános egészségmegőrzésben, hiszen rendkívül hatékony immunerősítő táplálék. Erre a célra kiváló az akácméz, repceméz, valamint a vegyes virágméz is. Megfázás esetén a legjobb hurutoldó a hársméz. Tudtad, hogy a mézben található legfontosabb immunstimuláns apalbumin vegyületnek köszönhető ezek a pozitív hatások.

02

Gyógyír az emésztési zavarokra

A méz erősen fertőtlenítő hatású. Ha szeretnéd elkerülni az emésztőrendszeri betegségeket, javallott egy kanál mézzel kezdeni a napot, erős fertőtlenítő hatása révén elpusztítja a kártékony baktériumokat és gyógyítja a nyálkahártya apró sérüléseit.

03

Reflux ellen repcemézzel

A repceméz ugyanis pozitívan hat a nyelőcső alsó részére, melynek gyengesége jelentős szerepet játszik a betegség kialakulásában.

04

Jobb memória

A méz, legfőképpen az akác méz magas kalciumtartalma miatt helyreállítja az antioxidáns sejtek védekező rendszerét, így támogatva a memóriádat.

05

Alacsonyabb koleszterin szint

A méz alkotóelemei és a benne lévő vitaminok hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez.

Nézz szét a termék kínálatunkban és rendeld házhoz…